Bezienswaardigheden

Sibiu


Sibiu is een voetganger vriendelijke stad met twee gemakkelijk bereikbaar niveaus : de bovenstad, de thuisbasis van de meeste historische bezienswaardigheden van Sibiu en de benedenstad , bekleed met kleurrijke huizen op geplaveide straten en wordt begrensd door imposante stadsmuren en verdedigingstorens met uitzicht op de rivier Cibin .
Traditioneel is de bovenstad was de rijkere deel en commerciële afzet , terwijl de benedenstad diende als de productie-omgeving. Het historische centrum omvat het Piata (Grote Plein) , Piata Mica (Kleine plein) , de prachtige leugenaarsbrug die de bovenstad met de benedenstad verbindt.
(source: romaniantourism.com)

Transalpina-route


De Transalpina of DN67C gelegen in de groep Parang bergen , in de zuidelijke Karpaten van Roemenië , is een van de hoogste wegen van de Karpaten . Het verbindt Novaci , ten zuiden van Parang bergen , naar Sebes in het noorden.
Er wordt gezegd dat de weg werd gebouwd onder koning Carol II en herbouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse troepen en wordt ook wel  The King's Road genoemd.. (source:Wikipedia)

transalpina

Het iconen op glas museum

sq_glass-icon
The Glass Icons Museum

Museum van iconen op glas in Sibiel , de priester Zosim Oancea opgericht in 1969 , herbergt meer dan 700 pictogrammen (iconen geschilderd op glas en houten iconen ), keramiek, meubels, handgemaakte stoffen en antieke boeken .
Het museum onthult de wereld de landelijke Transylvania overtuigingen ; elk icoon , uniek in zijn soort , geeft de bezoeker het verhaal en de boodschap die verder gaat dan een eenvoudige tekening op glas .
Het is het grootste museum van zijn soort in Europa .
Het museum is gevestigd in de buurt van de kerk en is elke dag van het jaar, met inbegrip van feestdagen open voor bezoekers.

 

Astra open luchtmuseum

Een fascinerende museum  in Sibiu die zeker bezocht moet worden.De  Michelin groene gids  geeft dit museum 3 sterren .Het open lucht museum is gelegen op 4 km van de stad Sibiu, in het mooie landschap en natuurreservaat "Dumbrava Sibiului". Het is de ideale plek om de traditionele landelijke leven van Roemenië te ontdekken door een ontspannende wandeling te maken in de natuur. Op de 10 km paden komt u langs traditionele boerderijen, houten kerken, wijnkelders, watermolens  prachtig gerestaureerd.Dit geeft u inzicht in het het eenvoudige leven van de Roemeense boeren van over de hele land en hun bezigheden en landelijke traditie . In de zomer wordt het museum opgeluisterd door tal van evenementen. Een bezoek aan het Openluchtmuseum een geweldige ervaring!

 

 

Alba Iulia


In de oude stad wandelen bezoekers wandelen  langs de brede , met bomen omzoomde straten van het Habsburgse citadel , een van de meest indrukwekkende van Europa , aan de historische, culturele en architectonische bezienswaardigheden van Alba Iulia ontdekken: de rooms-katholieke kathedraal - de oudste en de meest waardevolle monument van de architectuur in Transsylvanië, de Batthyaneum Bibliotheek , de orthodoxe kathedraal van de hereniging , het Babylon -gebouw - . de huisvesting van de Nationaal Museum van Eenmaking , de Union Hall , Apor het paleis , het Prinselijk Paleis en de Universiteit van Alba Iulia . . (source: romaniantourism.com)

Poiana Soarelui

sq_poiana
Houten sculpturen. Het lijkt een beetje op Paaseiland en standbeelden lijken uit het niets te komen.

Foltea klooster

sq_foltea
Slechts 3 km van Saliste , een perfecte wandeling in het bos , vindt u een prachtig klooster voor nonnen gebouwd in 1922 en gewijd aan de nagedachtenis van de helden van de Eerste Wereldoorlog.

Transfăgărășan-route


De weg klimt naar 2034 meter hoogte, waardoor het de 2de hoogste berg pas in Roemenië na Transalpina. De meest spectaculaire route van de Noord naar Zuid. Het is een bochtige weg, bezaaid met steile haarspeldbochten, lange S-bochten en scherpe afdalingen. De Transfăgărăşan is zowel attractie en een uitdaging jaar voor wandelaars, fietsers, zowel chauffeurs en motorliefhebbers. Vanwege de topografie, de gemiddelde snelheid van ongeveer 40 km / h (24,8548 mph). De weg geeft toegang tot de Balea Lake ook Bâlea en Waterval.
De weg is meestal gesloten van eind oktober tot eind juni vanwege de sneeuw. Afhankelijk van het weer,  Deze weg kan ook gesloten zijn  op andere momenten, vanwege de weersomstandigheden (het af en toe sneeuwt Zelfs in augustus). In de stad Curtea de Arges en het dorp Cartisoara is de informatie over de passage te vinden. Reizigers kunnen voedsel en onderdak vinden in hotels of chalets Verschillende (hutten) langs de weg.
De weg heeft meer tunnels (in totaal 5) [3] en viaducten dan enig ander weg in Roemenië(source: wikipedia)
In september 2009 heeft de cast en crew van de Britse tv-show Top Gear de weg gefilmd , zie de episode hier.

fagarasan

Klooster van Orlat


Orlat klooster werd gebouwd in 1992 , is gelegen aan de weg van Sălişte kunt u het klooster vinden, het iskruisvormig en gebouwd in de stijl van  Moldavische kerken

 

De Dacian Citadel van Tilisca

Op de Catanas heuvel ligt de citadel ten noorden van  het dorpt Tilisca, het dorp is een deel van de achterste pericarpathian heuvel .De hoogte van 716 m geeft een goed uitzichtop de omgeving.


 

Camping

Welkom op onze camping met moderne faciliteiten en alle informatie die je nodig hebt om een ​​heerlijk verblijf in Sibiu omgeving te hebben!

Meer info....

Bezienswaardigheden

Ontdek de historische stad Sibiu en zijn prachtige omgeving!

More info....

Informatie & contact

Even voorstellen. Wij zijn Julian & Alexandra Parau en heten u van harte welkom op onze camping! Hier vindt u meer informatie over de locatie, openingstijden en tarieven.

Meer info....